Festivalet La Plana 2024

Torna el Festivalet!


Dissabte 27 d’abril, fins diumenge 28 d’abril després d’esmorzar

Cartell de La Mosca de la tele

vídeo promo

Ens fa molta il.lusió anunciar-vos que a finals d’abril tornem a muntar el festivalet la Plana.
Enguany seràn els dies 27 i 28 d’abril.
Començarem al voltant de les 12:30h acompanyades d’un vermut amb música en directe i continuarem la jornada amb les diferents artistes convidades. Hi haurà música, dansa i altres sorpreses esperades fins diumenge a mig matí, on tancarem la jornada amb un esmorzar self-service per totes les presents.
El festivalet neix amb la idea de crear i oferir l’espai a les persones que han passat per la Plana a fer residència creativa, on ens mostren el resultat del projecte cultivat.
Aquest any, a més a més, tindrem el gust de compartir el Festivalet amb altres artistes que hem anat a cercar nosaltres, que no han passat encara per la Plana a fer residència creativa però que en canvi tenim clar que les volem aquí, compartint el que fan i cultivant el vincle.
Estimem la terra i volem la cultura en els peus dels pobles i de la vida rural.


Començarem dissabte a les 12h
A l’hora del vermut ens acompanyarà el concert del grup Transistor
A les 14h dinarem i a la tarda, cap a les 17h aniran esdevenint les següents actuacions:
Companyia Marta Renyer
Nico Roig amb Lucía Fumero

Lucía Fumero i Rita Payès
Kris Tena amb Leyre Estruch
Txema Rico

Karol Green
Xarim Aresté
Ljubliana and the Seawolf

Soparem entremig, cap a les 21h

Qui es quedi a dormir podrà comptar amb l’esmorzar: self service, de les 9:30h a les 12h
Després ens acomiadarem.


Preus:
Tot inclòs; de dissabte a les 12h a diumenge havent esmorzat amb totes les actuacions incloses: 115€ (95€ preu social)
Infants de 2 a 5 anys: 55€
Infants de 6 a 12 anys: 75€

Preu tarda (només les actuacions de la tarda: de 17h a 21h): 20€
Infants de 2 a 5 anys: 10€
Infants de 6 a 12 anys: 15€

Preu tarda + sopar (inclou actuacions tarda + sopar + actuacions nit, no dormir): 60€
Infants de 2 a 5 anys: 25€
Infants de 6 a 12 anys: 35€

Preu tarda + sopar + nit: 60€
Preu social: 50€

Preu per concert/espectacle: 5€

 

Les artistes es presenten:


Transistor 

Electricitat, aire, sons, plats, pedals, pastilles electromagnètiques, dits, cordes, fusta, genolls, màstilS, ones, idees, acords, ulls, més sons, acords augmentats, ritmes, entre d’altres.Sorprenentment feliços, toquem cançons de collita pròpia i ens anem mirant.De tant en tant deixem entreveure algun somriure.En realitat ho tenim assajat. No del tot, gran part, la necessària.Dos germans menors d’edat tenien unes cançons força divertides i van enganyar a dos majors d’edat a tocar-les amb ells. No estan malament, de debò. Tenen algunes cosetes, alguns detalls que fan gràcia.Sembla mentida, però ni ells mateixos es poden imaginar la quantitat de formes diagonals que hi caben dins de dues giragonses i mitja.
Potser, de tant en tant deixareu entreveure algun somriure. Procedim a presentar-nos. (S’escura la gola)
Valentí Marcé Cases – Bateria
Pasqual Marcé Cases – Guitarra elèctrica
Bernat Sivill Pla – Guitarra elèctrica
Roc Cebollada Bretones – Baix elèctric

Cia Marta Renyer

Busco, investigo i experimento l’art del pallasso i la comicitat des de 2011. Em vaig formar en pedagogía Lecoq a Barcelona i després he seguit aprenent de grans professionals del clown. M’apasiona el treball del cos a escena. Em vaig formar en Commedia dell’arte amb Antonio Fava a Itàlia i humor físic a França, trapezi i dansa.
Sóc fundadora de Cia. Las Kakofonikas i La Intrèpida amb la qual he creat diferents espectacles en duo i trio. Com a actriu he treballat amb diverses compayies de teatre, he fet píldores d’humor per TV i també presento gales, esdeveniments i altres coses series. Treballo de pallassa d’hospital amb Pallapupas desde el 2015.
Al 2012 vaig començar a actuar amb els meus espectacles en solitari i amb altres companyies tant de sala com de carrer. Això m’ha portat a actuar a França, Austria, Portugal, Liban, Jordania i Angola.
A part d’actuar he impartit cursos de clown. He dirigit espectacles i faig assessories artístiques.
M’encanta la meva feina i sóc un cul inquiet 

A Mama Xtreme in Wonderland, Rita després de dos anys de maternitat reprèn el seu ofici d’artista a través d’una obra de la literatura clàssica on ella interpreta el rol principal. Ella assumeix la seva vida íntima i el seu ofici  barrejant completament el dos. Inconscientment, ella esdevé una heroïna i s’adona que ser mare és un ofici Xtrem.
Mama Xtrem in Wonderland estrenarà a la Fira Trapezi de Reus, pel maig.

Nico Roig i Lucía Fumero

Nico Roig és cantant, compositor y productor Va estudiar guitarra y composición a Barcelona i al Conservatori Superior de Liège (Bèlgica). Actuarà a La Plana en duet amb la Lucia Fumero.Treballa com a productor, instrumentista icomposant per encèrrec, però és realment es escribint i composant cançons on troba la seva veu més lliure i personal Li agrada definir-se irònicament com “Cantautor de protesta psicològica”. Cançons com “Suc de síndria” , “I què” o fins i tot la ranchera “Soy esa tonta canción” en són un bon exemple. 
Amb referents com Caetano Veloso, Albert Pla o Sufjan Stevens, el cantautor aconsegueix traçar la seva veu dins un univers propi, sembpre canviant i molt personal. Com a productor i instrumentista és habitual trobar Nico Roig en col·laboracions amb artistes com Enric Montefusco, Maria Rodés, Refree, Kiko Veneno, Marina Rossell, Marcel Bagés, David Soler Pina o, en escèniques, amb Agrupación Sr Serrano entre molts altres. També treballa regularment amb el CCCB (Mart: El mirall vermell, Màscares…) 

Lucía Fumero i Rita Payés 

L’amistat de Lucia Fumero i Rita Payés les porta a formar un duo especial i eclèctic que es mou entre la cançó popular i el jazz, amb un repertori de música propia i arranjaments de peces llatinoamericanes.

Filles de músics, en els dos casos, han explorat diversos estils i maneres de fer durant les seves carreres individuals, i fan servir aquest duo com a punt de trobada per exprimir nou repertori propi i versionar peces “del hoy y del ayer”. Gaudir és el punt de partida.

Kris Tena i Leyre Estruch

Kris Tena, que en aquesta ocasió, vindrà acompanyada de Leyre Estruch, és una cantautora i guitarrista emergent nascuda a Barcelona.

Ens presenta amb la seva música un univers on l’oient, lluny d’aferrar-se a grans promeses i ritmes, es deixa portar pel dubte fèrtil, que ens manté vulnerables i amb els ulls ben oberts i expectants.

Música des del cor, a vegades trista però més aviat real. kris presenta les seves cançons que, sovint parlen d’experiències i/o reflexions personals

Txema Rico

21 QUADRES D’UNA EXPOSICIÓ
Recorregut interactiu i sinestèsic per la reconeguda suite orquestral composta el 1874 per Modest Mussorgski “Quadres per a una exposició” i orquestrada per Maurice Ravel l’any 1922.

L’acció consta d’una obertura, on el públic entra a la sala per admirar l’obra pictòrica. Les tres parts següents són la contemplació i descripció de tres quadres que l’artista plàstic Txema Rico realitzarà en directe a partir de les pautes sensorials que ens proposa el compositor rus.

Karol Green

Karol Green, una cantant sud-africana integrada a Catalunya, és una artista intrèpida que s’ha forjat a l’escenari en els múltiples projectes en què ha format part. Amb grans dots de direcció, actualment dirigeix el Sol Kwaya i Gospelians de Girona. Gaia és el seu àlbum debut en solitari i és un viatge pel camí de l’amor i la música. A més, el seu caràcter participatiu va crear la primera jam de  gospel sota el nom de The Gospel Jam, amb l’objectiu de compartir la passió per aquest estil de música.

L’any 2020 va posar en marxa la coral virtual In This Together Choir durant el confinament i també forma part de l’equip artístic de la Companyia Ninnus fent concerts familiars per a nadons.

Xarim Aresté 

Coronat ja com un imprescindible de l’escena catalana després de l’èxit de l’aclamat “Ses Entranyes” (RGB Suports, 2022), Xarim Aresté i els seus tornen més lliures, calents i afilats que mai amb “Un Idioma Nou” (RGB Suports, 2024).
Transitant per mars i muntanyes de música popular, des de la jota més blava fins al blues més mediterrani, del plor a la rialla i repartint poesia i lucidesa a caudals, en aquest nou disc li canta humanament a “la bellesa i al dolor, que de vegades són la mateixa cosa”, des d’una nuesa profunda, primitiva, esfereïdorament vital.
La música és la verdadera protagonista d’aquest viatge, sent la banda al complet tan notòria com extraordinària. Però és Xarim Aresté qui, amb les seves reflexions com punyals sobre la naturalesa de l’ànima humana, marca la direcció sempre endavant, enllaçant cercles amb una guitarra que sona a mestra i que sona a casa.
El disc està gravat en directe amb un Xarim Aresté que brilla sense trampa ni cartró. Puresa, frescor, inspiració i electricitat esquitxen les parets d’aquesta obra. En “Un idioma nou”, Aresté i la seva banda per fi han trobat la fórmula. Una cosa que simplement o es té o no es té…
Enormes cançons, majúsculs músics i una bèstia escènica desfermada, amb més cicatrius i saviesa que mai.

Ljubliana and the Seawolf

Ljubliana & the Seawolf són un conjunt fresc, free rock d’estructures canviants, elèctric, intens, temperamental quan no tempestuós. Amb un so que planeja sense complexos entre la psicodèlia, les guitarres precises, el krautrock, certs aromes jazz, i uns desenvolupaments sinuosos i embriagadors. Una esmena a la totalitat al mateix concepte d’estil musical.

Sempre al ritme de les noves experiències i aprenentatges de la banda, el projecte s’envolta d’una acurada simbologia on la sonoritat, els dissenys gràfics, els vídeos, el vestuari i fins i tot les presentacions en viu completen i enriqueixen la proposta, tot això ideat al costat de creadors afins d’altres disciplines.
Ljubliana són:
Pol Batlle – Voz y guitarra
Adrià Cubells – Batería
Òscar Garrobé – Bajo
Jaume Estalella – Guitarra

Fes un comentari