Festivalet de La Plana

INFORMACIÓ SOBRE LA REVETLLA DE SANT JOAN, clicant aquí > 23 juny
INFORMACIÓ SOBRE LA BOSCVINGUDA A L’ESTIU, clicant aquí > 24 a 26 de juny


Festivalet de La Plana
29, 30 d’abril i 1 de maig de 2022

El darrer cap de setmana d’abril torna el Festivalet, tres dies i dues nits en què podrem disfrutar d’espectacles de música, poesia i circ d’artistes que han fet residència a La Plana, i participar en tallers varis; per a escoltar, ballar, riure i fer créixer la llavor de la creació i la creativitat.

Programa i horaris: (Descripció de cada activitat més avall)

DIVENDRES 29 d’ABRIL:
+ 20.30h: Sopar
+ 22h: CARMAN de Javier Ariza (circ, clown)
+ 23h: IZÄ
(concert)

DISSABTE 30 d’ABRIL:
+ 9 – 10h: Esmorzar
+ 11h: Taller de ceràmica amb Toni Medalla**
+ 11h: Taller de formatges amb la Carla**
+ 13h: Vermut amb el punxa-discos Txema Rico, vinils dels 70 i 80 a la carta
+ 14.30h: Dinar: Botifarrada al jardí
+ 17h: AHORA de Danilo Facelli (poesia humorística)
+ 19h: Fraccions #4 [Kristall Bohème]
(circ, teatre i música)
+ 20.30h: Sopar
+ 22h: Cece Giannotti (concert)
+ 24h: Dj Ryna


DIUMENGE 1 de MAIG:
+ 9 – 10h: Esmorzar
+ 10h: Passejada pel bosc amb el Jesús
+ 11h: Taller de reciclatge de plàstics amb Júlia Trecu**
+ 11h: Taller de cosmètica natural amb Flor Torras**
+ 13h: Vermut / “Brunch”
+ 13h: Ian Sala (cantautor)
+ 16h: Clara Peya (piano)

** Els taller dels matins tenen aforament limitat i són exclusius per a assistents als tres dies del Festivalet.


Descripció d’espectacles:

+ CARMAN de Javier Ariza (circ, clown): www.javierariza.com/espectaculos/carman
CARMAN es una comedia callejera para un excéntrico showman y un seat 600, un divertido espectáculo para todos los públicos en el que un coche icónico cobra vida y terminará por moverse sin conductor en una rutina musical y circense que puede llevarles incluso a Eurovisión. Música, circo, humor y super poderes.

En un mundo donde impera la razón solo los soñadores sobreviven y que mejor que un valiente idiota para soñar alto.
Adaptable a muchos espacios escénicos puede ser representado en plazas, parques, parquins, cruces, carpas, etc, esta considerado un espectáculo de circo, clown y manipulación de objetos, convirtiendo a este coche en casi una marioneta.


+ IZÄ (flamenco, funk, electrònica fina): www.izamusica.com
Si algo caracteriza la propuesta musical de IZÄ es la versatilidad y la pasión. Desde el intimismo exclusivamente romántico hasta la fuerza y potencia de la electrónica actual contemporánea. Toda su trayectoria está marcada por lo ecléctico y la autenticidad: Desde raiz y la tradición a lo universal y lo transversal… De la música popular a lo sofisticado y transgresor.

La propuesta tiene tintes sinérgicos asociados a los intérpretes que la acompañan, con Ivan Santa al piano y los sintes, y Juan José Calzas “El Cata” a la guitarra flamenca, componiendo una atmosfera cargada de ilusión y desenfreno.


+ FRACCIONS#4 [kristall bohème] (circ, dansa, música): http://vivianfriedrich.info/?page_id=190
FRACCIONS#4 nace de un eco de soplado de vidrio transcrito en movimiento.
Una performance que emerge de la creación Kristall Bohème, explorando la memoria y las huellas sensoriales. Un duo entre la voz lírica y la danza en la cuerda-U. 

Interpretación y creación: Vivian Friedrich, Maider Lasa Santamaría.
Colaboración y co-creación en el marco del proyecto Kristall Bohème: Sasha Agranov, Sara Serrano, Nihan Devecioglu, Virginia Gimeno Folgado, Ferran Dordal.
Duración: 20min.


+ AHORA de Danilo Facelli i Natalia Quintana (poesia i humor): https://danilofacelli.com/
AHORA es una pieza artesana de poesía escénica, que recupera la espontaneidad de la transmisión oral bajo los árboles.

Con humor, ironía y crítica sazonado todo junto con la música del ukelele, Natalia Quintana y Danilo Facelli nos hacen viajar desde reflexiones y miedos universales a cuentos improvisados y preguntas poético-políticas  actuales, pasando a tomar una caña y un pincho en unos de esos bares que están en peligro de extinción.


+ CECE GIANNOTTI (cançó italiana, jazz, blues, folk, pop): https://www.cecegiannotti.com
Aquest projecte és un viatge cap a l’extens i ric llibre de la cançó italiana, herència i banda sonora de la infància d’en Cece.
Les readaptacions i els arrenjaments moderns de CG oscil·len entre el blues i el jazz, entre el folk i el pop, i ofereixen un nou espai per a aquests meravellosos clàssics mantenint al mateix temps la seva essència i sabor acústic original.

Cece Giannotti, escriptor, lletrista, productor i multi-instrumentalista, va néixer a Montreal fill de pares italians. Al llarg de la seva carrera ha treballat amb artistes com Iggy Pop, John Cale, Marc Ribbot, Rhonda Smith (baixista de Prince), ha compartit escenari amb d’altres com Tina Turner, Kiko Veneno, Loquillo, i amb projectes propis ha participat en festivals d’arreu com el festival Grec, el Mont Tremblant Blues Fest i el Festival de Guitarra de Barcelona. Ha publicat set discs amb el seu nom i ha tocat i produït més de 100 discs, i ha escrit música per a televisió i ràdio amb la seva productora Caravan.
Per a aquest projecte en Cece col·labora amb 4 excel·lents músics:
– Bernat Casares: Piano i teclats
– Joan Comaposada: Baix
– Joan Pau Cumelles: Harmòniques
– Francesc Chaparro: Bateria i percussió
– Cece Giannotti: Veu i guitarra


+ IAN SALA (cantautor): https://iansala.bandcamp.com


+ CLARA PEYA (piano): www.clarapeya.com
Amb un impressionant currículum a l’esquena, musicalment Clara Peya és inclassificable. Inquieta, visceral i transcendent, fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l’art com a eina de transformació social.

Clara Peya, considerada una de les pianistes més prolífiques i transgressores de l’Estat, és energia i sentiment en estat pur. Sempre amb el piano com a centre de gravetat per compondre i escriure cançons beu de les sonoritats d’artistes com Samora Pinderhughes, RY X, Patrick Watson, Douglas Dare, Beady Belle, o referents consagrats com Portishead o Björk.

Amb una personalitat artística contagiosa i torrencial, en directe es despulla, es transforma i capta l’atenció del public de manera hipnòtica. Activista i lluitadora incansable va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura 2019 per la seva trajectòria musical i compromís social.


+ DJ RYNA: Indie, petardeo i electrònica fina


+ DJ TXEMA RICO: Amb un tocadiscs i una maleta plena de vinils dels 70 i els 80, en Txema ens amenitzarà el vermut de dissabte invitant els presents a triar les diferents cançons que sonaran.


Tallers (matins de dissabte i diumenge, places limitades, només per a assistents als 3 dies del festivalet):

+ Ceràmica amb Toni Medalla: www.artinatura.cat
“L’art és una emoció que busca sentiments”
“Des de fa quaranta-tres anys utilitzo la ceràmica com a mitjà d’expressió i compagino la meva vessant de creació artística amb la realització de tallers i exposicions. Soc de Barcelona i visc al Montseny des de fa més de trenta-cinc anys. Com a camí de creixement personal, l’art i la natura han influït enormement en la meva obra i en la meva manera d’entendre la vida.
Des de la meva estada al Japó el 1992 i en especial en els últims anys, la meva obra gira al voltant de les peces relacionades amb la cerimònia del Te i el Raku, conèixer i viure l’experiència del Raku els seus orígens i la seva Història, és conèixer en gran part la Filosofia i l’estètica del Zen; el Raku ens condueix, amb la seva màgia transformadora als orígens, a l’elemental, i en el seu procés creatiu ens situa en el l’aquí i el ara.”

+ Formatges amb la Carla:
Aprendrem a fer (i menjarem!) formatge fresc i mató.

+ Reciclatge de plàstics amb Julia Trecu:
Una experiencia acerca de cómo revalorizar y transformar plásticos de un sólo uso en objetos o accesorios de uso cotidiano, de gran durabilidad y resistencia. Entre todes crearemos un textil plástico mediante la técnica de termofusión -formato casero, para que luego puedas reciclar desde tu a partir de los descartes hogareños.

+ Taller de palmes amb Izä

+ Passejada i joc pel bosc amb el Jesús


I fins aquí la informació sobre el Festivalet 2022.
Inscripcions, dubtes, precs i preguntes a info@fundaciolaplana.org
Us hi esperem a totes!

Crèdits del cartell del Festivalet:
Vestuari: Julia Trecu per a DESCOSTURA
Model: Matheus
Fotos i disseny: Manu
Escenografia: Jesús

Fes un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s