Escrit de presentació del Festivalet’21

el

Benvolgudes i ben-trobades companyes,

Estem a l’equador d’aquesta segona edició del festivalet. Fruit madur de la volguda i estimada cooperació amb artistes de tota mena i condició en forma de residències creatives.

Estem quasi a l’equador en recaptació de la campanya de micro-mecenatge que hem anomenat vivint una utopia, per assolir sobirania energètica; i ja hem passat l’equador en quan als dies que vam decidir que estigués actiu!

Estem a l’equador de la primavera, que en dubtosa i interessada etimologia vol dir començar a mirar i en una de més formal l’inici de l’estiu. Al arrancar la primavera de 2020 vam topar-nos amb la mort, amb el concepte de mort més aviat. I donat que aquesta idea ni tan sols és mirada per una majoria de persones, no estem ni a les beceroles de conviure-hi.

Tanmateix, a voltes hi ha individus que ens proposen debatre la mort i copsar la seva naturalesa. L’Arcadi Oliveres n’ha estat un d’ells. Amb la radicalitat d’una coherència socràtica, una vegada més ha fet pedagogia senzilla i, per això, magistral. Ara, de la mort, sent-ne ell també deixeble.

Uh! Oh! No tinc por, canten els supers. Diuen: “No tinc por de res, ser valenta és molt millor que tenir força.” Al arrancar la primavera de 2020 vam decidir ser valentes, com l’Arcadi. Ens comencem a mirar la mort?


Perquè la por és conseqüència de la banalitat i, per tant, ens situa en posicions allunyades de l’esperit o la capacitat per fer-ho tot. Perquè la por acut quan la conciència no resta en pau i, per tant, ens esmicola l’ànima. Perquè la por ens mata i no ens deixa morir. I si la mort fos l’equador de la vida?

Us estimem!

Salut i veritat

La Plana, 24 d’abril de 2021

Fes un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s