Medicina basada en la persona. Taller sobre el Dolor crònic

el

Amb Montse Vives Oller. Filosofa i terapeuta. Membre del Patronat de la Fundació “La Plana”.

Ha desenvolupat la seva activitat professional a l’espai fronterer, on se situen les persones que no han trobat un reconeixement propi en la medicina convencional i necessiten un suport integral que contempli no tan sols les seves necessitats físiques, sinó els aspectes psíquics, morals i espirituals que donen sentit a la seva vida.

i Santi Vancells Gascons. Metge humanista. Ha desenvolupat el seu treball a través de la Medicina Basada en la Persona.

Un model que té per objectiu fer comprensiva la malaltia a la persona que la pateix, a fi que pugui implicar-se activament en el seu procés curatiu.

 

El dolor és una sensació subjectiva, desagradable i molesta, d’intensitat variable, que cada persona viu i sent de manera pròpia.

La consideració de crònic comporta la idea de ser per sempre i per tant, en la mesura que no li atorguem la possibilitat de curació, sense esperança.

L’experiència del dolor està lligada a la sensibilitat i a la tolerància de cada persona i per això cada un el viu de manera diferent. El dolor ens obliga a sortir de nosaltres mateixos, a renovar-nos i a créixer.

La funció del dolor agut és generar una alarma i la del dolor crònic establir un diàleg. Davant del dolor tots els éssers vius elaboren una resposta, només que les persones a la resposta li donem un valor i un sentit moral. Els humans en patim les conseqüències i a la vegada volem conèixer les causes i la raó d’aquest dolor.

La relació que s’estableix entre el dolor i la persona que el pateix té una alta complexitat, cal una metodologia per saber interpretar aquesta relació i cal també un doble moviment: l’aproximació de la persona a la medicina i de la medicina a la persona.

Us proposem treballar aquest moviment amb l’objectiu de renovar el vincle que relaciona les persones amb la medicina i superar el debat permanent de crisi i descontentament que es dóna entre la persona malalta i el sistema sanitari que l’atén.

 

Taller: Dissabte 15 de desembre de 2018, d’11h a 14 h i de 16 a 18h

Activitat gratuita patrocinada per la Fundació La Plana

Inscripcions i Informació: T. 93 838 52 03 / 639 81 44 19 /  649 90 81 01 | info@fundaciolaplana.org


 

Cartell Dolor_Crònic 2018

Anuncis

Fes un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s