‘Hi havia una vegada…’ Dissabte, 27 de febrer, NIT DE CONTES a LA PLANA

En la universalitat, que supera la immediatesa del que és previsible, rutinari i avorrit, hi viu la màgia, el misteri i la fascinació, i amb ells la imaginació i l’esperança. En la universalitat del primer llenguatge, en la seva transmissió oral, hi rau el sentit d’una innocència que ens acosta als Déus. “Hi havia una vegada…” La veu modulada, els silencis espaiats, les entonacions precises, la mirada brillant…El narrador recrea el món de les possibilitats, el món dels somnis. El so de la flauta crea una melodia fascinant…L’inversemblant esdevé possible. El viatge ens treu de dins nostre i se’ns emporta, seguint la música del flautista. Torna-me’l a explicar.” Gravada en la profunditat de la memòria, la història és coneguda amb pèls i senyals, però en el seu conjunt, en la seva harmonia, la partitura d’aquesta música evoca la comunió profunda, la màgia de la naturalesa, amb la d’un món, el dels humans, cada dia menys disposat a imaginar. Un diàleg platònic on hi sura una distància pròxima, una aura, un lleuger perfum teològic; la brisa que destil·la en la memòria l’essència d’una veritat compartida: una experiència que, com un fil invisible, ens manté presents en la memòria comuna.

La Plana us convida a una Nit de contes, a un retrobament amb l’edat de la innocència, amb la netedat de la puresa. A tancar els ulls i recórrer els camins llunyans de la infantesa. Els camins on s’hi va començar a gestar la idea d’art, de filosofia, de religió… la idea de la vida.  Per això afinem l’oïda, abaixem la mirada, modulem la veu… i comencem: “Hi havia una vegada, en fa d’això molts i molts anys, en un país molt llunyà, un…

NIT DE CONTES  a La Plana
Dissabte, 27 de febrer a partir de les
 21h
Sopar, contes a la vora del foc i
espectacle Cuento de un hombre que huye
 de Vivir del bolo 
Sopar, vetllada, dormir i esmorzar: 50€ per persona
Sopar i vetllada de contes: 25€ per persona.
Inscriviu-vos prèviament a : info@fundaciolaplana.org

VIVIR DEL BOLO presenta 
Cuento de un hombre que huye 
Fugir i tornar a fugir i tornar a fugir i tornar a fugir fins que ja … No es pot escapar més. EL LIBRO és un conte poètic-musical en què es narra l’improvisat viatge pel món d’un home inconformista. EL LIBRO es desenvolupa mitjançant una narració clàssica, en què a més, s’alternen cançons i poemes, com els diferents punts d’inflexió del protagonista.
Fitxa Artística: Hugo Martínez  (guitarra espanyola i veu), Marina Tomàs (clarinet i veu), Danilo Facelli (actor). Espectacle escrit per Danilo Facelli. Composició musical a càrrec de Marina Tomàs i Hugo Martínez, excepte Scarborough fair (cançó tradicional anglesa)

Fes un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s